Teknoloji

CASPER, 2024’e damga vuracak teknoloji trendlerini sıraladı

Yüksek hızlı internetin yapay zeka teknolojisiyle birlikte kullanılmasından, çevre dostu teknolojilerden kuantum bilgisayarların ilerlemesine kadar pek çok gelişme, kullanıcıları teknoloji kullanım alışkanlıklarını değiştirmeye zorluyor. Her gün yeni teknolojiler ekleniyor. Bu kapsamda yerli teknoloji markası Casper, teknoloji dünyasını 2024 ve sonrasında bekleyen 5 trendi kullanıcılarla paylaştı. Casper’ın paylaştığı trendler şu şekilde:

1. Yapay Zeka Daha Önce Görülmemiş Çalışmaları Gerçekleştirecek

Yapılan araştırmalara göre yapay zekanın 2025 yılına kadar tüm bilgilerin %10’unu oluşturacağı öngörülüyor ve 2024 yılında bu alanda büyük bir büyüme bekleniyor. Birçok şube ve işletme, yapay zeka uygulamalarını iş süreçlerine nasıl entegre edecekleri konusunda çalışıyor. Daha verimli ve optimize çalışabilmek için. Microsoft’un yeni yapay zeka (AI) platformu Windows Copilot, dünyanın dört bir yanından gelen bilgileri dengeli bir biçimde bir araya getirerek akıcı, samimi ve güçlü argümanlarla desteklenebilecek bir çıktıya dönüştürmeyi hedefliyor. Casper, Microsoft ile yaptığı iş birliği kapsamında Windows Copilot uygulamasını Windows 11 yüklü tüm bilgisayarlarda kullanıcılarına sunuyor.

2. Yeni Görüntü Teknolojileri Eski Kuralları Yıkacak

Amerika’da 1967 yılından bu yana her yıl düzenlenen ve tüketici elektroniğindeki son teknolojik yeniliklerin yer aldığı Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı (CES), bu yıl da büyük ilgi gördü. Geleceğe yön verecek çalışmaların tanıtıldığı fuarda, ekran kullanımını iyileştiren heyecan verici teknolojiler yer aldı. Görüntü kalitesini artıran ve dekorasyonda kullanım imkanı sunan şeffaf televizyonlar, göz sağlığını olumsuz etkileyen mavi ışığı yüzde 61’e kadar filtreleyebilen ekran teknolojileri, taşınabilir ve katlanabilir monitörler, fuarda öne çıkan teknolojiler arasında yer aldı. adil.

CASPER, 2024’e damga vuracak teknoloji trendlerini sıraladı

3. Güçlü Performansa Şık Tasarımlar Eşlik Edecek

Günlük kullanım, uzaktan çalışma veya ofiste, çevrimiçi eğitim veya oyun oynamak için bilgisayarlara olan ihtiyaç her geçen gün artıyor. Bu ihtiyacın 2024 ve sonrasında daha yüksek performanslara dönüşmesi bekleniyor. Özellikle oyun bilgisayarlarının sağladığı performans kriterleri ve ağır grafik özellikleri, donanım gerektiren iş alanlarında profesyoneller tarafından tercih edilmelerini artırıyor. Kullanıcıların hem iş hem de eğlence amaçlı güçlü masaüstü bilgisayarlara veya mobilitenin sunduğu konfora sahip güçlü dizüstü bilgisayarlara olan ilgisi artacak. Gelecek yıllarda tüketici tercihlerini güçlü performansa sahip bilgisayarlar belirleyecek olsa da kullanıcılar, cihazlarında şık bir tasarım da görmeyi talep edecek.

4. Çevre Dostu Teknolojilerin Pazar Payı Artacak

Ülkeler ve şirketler net sıfır emisyon taahhütlerini yerine getirmek için tüm hızıyla çalışmaya devam ederken, 2024 yılında da çevre dostu teknolojiler ilgi odağı olmaya devam edecek. Fosil yakıtları azaltmak amacıyla üretilen elektrikli otomobil, bisiklet, scooter ve toplu taşıma araçlarındaki teknolojik gelişmeler tüketim devam edecek ve pazar payları artacaktır. Öte yandan teknoloji dünyası, altyapı ve hizmetlerin güç tüketimini ve karbon emisyonlarını azaltmaya öncelik verdiği yeşil bulut bilişimi ve sürdürülebilir uygulama misyonlarını giderek daha fazla benimseyecek.

5. Kuantum Bilgisayarlar Keşiflerde Önemli Rol Oynayacak

Bilim insanları ve mühendisler, klasik bilgisayarlarla çözülmesi mümkün olmayan bazı sorunların kuantum bilgisayarlarla kolaylıkla çözüleceğini öngörüyor. Gücün ve malzemelerin atom ve atom altı düzeylerdeki davranışını açıklayabilen kuantum bilgisayarlar, kuantum sistemlerinin öğrenilmesine, modellenmesine ve şekillendirilmesine yardımcı olacak. Bu yetenek, fizik anlayışını geliştirecek ve bilgisayar çipleri, güç teknolojileri, bağlantı cihazları, bilimsel araçlar, sensörler, saatler ve malzemeler gibi kuantum mekaniğinin rol oynadığı tüm cihazların tasarımını etkileyecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu